Зайкова за пенсиите: Беше голяма грешка да се раздават 50 лв. на калпак – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„По-малки пенсии не са взели (пенсионерите – бел. ред.), а по-малко пари, защото пенсиите на всички са увеличени. Крайният ефект за някои от пенсионерите е по-нисък, защото не може да се покрие добавката от 120 и 60 лв. За мен беше чисто комуникационен проблемът“, това заяви Лидия Шулева в ефира на bTV

Според Мика Зайкова покупателната способност на пенсионерите става по-ниска:

„Те ще получат парите си през февруари, но инфлацията вече ще ги е изяла”, сподели тя.

„Беше голяма грешка да се раздават 50 лв. на калпак, защото не може такъв тип социално подпомагане да се приема като част от пенсията. След това в 46-ия парламент някой се направи на велик и вдигна добавката на 120 лв. Сега всички смятат, че това е част от пенсията и смятат, че трябва да се компенсира”, коментира Шулева.

Според нея трябва да се направи разлика между индексация и преизчисление.

„Не може да бъде или/или, защото коефициентите през 2019 г. бяха измислени, но те нямаха нищо общо със сметките по швейцарското правило”, допълни Мика Зайкова.

„Тъй като е имало два режима, според мен е редно Народното събрание да приеме за всички пенсионери да се приложат коефициентите, да се индексират техните пенсии, за да получат едни по-справедливи пенсии”, сподели Шулева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар