Зайкова: Провалихме се – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният глава Румен Радев се срещна с граждани на Смолян вчера – в третия ден от посещението си в Родопите. Те поискаха да им съдейства за подобряване на инфраструктурата и опазването на горите от пожари. Сред тях се оказа и депутатът от “Има такъв народ” Мика Зайкова, която получи възможността да зададе директно въпросите си към президента.

Президентът прогнозира, че след 20 години до Смолян ще се стига бързо и удобно по въздуха. “Комуникациите са изключително важни в този район, и то не само в транспортно отношение. Ако искаме да привлечем инвеститори и то сериозни, трябва да отчитаме фактора за спестяване на време”, допълни Румен Радев и даде пример, че тричасовото пътуване от Пловдив до Рудозем е голяма загуба на ресурс за бизнеса.

Tози негов коментар предизвика реакцията на депутата Мика Зайкова, която поиска да бъде решен проблемът с концесията на летище Пловдив. “Г-н президент, не е зле Летище Пловдив да стане гражданско летище. Вие като летец да помогнете и да дадете акъл поне на следващите – явно ние се провалихме, няма какво да си говорим”, заяви Зайкова, цитирана от bTV. По думите ѝ проектът е провален заради искан рушвет.

“В последните години “концесия” се превърна в мръсна дума заради ниските такси и износа на безценни суровини на безценица”, отговори Румен Радев и допълни, че са необходими не само законодателни, но и организационни промени и сериозни контролни механизми.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар