Закачиха руски знамена на столичен буревард, издирват кой ги е поставил

Закачиха руски знамена на стълбове в София, издирват кой ги е поставил

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руски знамена са поставени на стълбове на столичния булевард “Цариградско шосе”, съобщи на страницата си във Фейсбук столичният кмет Васил Терзиев.

Екипите на Столичната община реагираха на сигналите веднага и започнаха отстраняването им. Продължава проверката по Южната дъга, информира кметът.

Той съобщава, че се извършва проверка на записите от камерите на Центъра по видеонаблюдение, за да се установят фактите и извършителите, и да се предприемат съответните действия.

Терзиев призовава гражданите да подават сигнали за забелязани нарушения в Контактния център на Столичната община ТУК >>

Руски знамена са забелязани и на булевард “Ситняково”.

Инцидентът става ден преди 3 март, когато честваме Освобождението на България от османско иго.

Миналата година на националния празник в центъра на София също се вееха руски знамена редом с българския трибагреник и се чуваха “България!” и “Русия!” по време на шествие, организирано от гражданско обединение “Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света”.  Сдружението не е безизвестно – през декември 2022 г. тогавашният кмет Йорданка Фандъкова прекрати друго шествие на същото гражданско обединение. Причината бе, че е в подкрепа на Русия и агресията ѝ в Украйна. Заповедта за прекратяването му беше издадена постфактум, а сред мотивите беше постъпила информация от ДАНС и това, че събитието може да е “противоречащо на решенията на ЕС. България, която е част от ЕС и НАТО, многократно осъди нахлуването на Русия в Украйна и изпраща военна помощ на Киев.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар