Закриват и Националния ваксинационен щаб – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Консултативен съвет ще замени Националния ваксинационен щаб. Това беше решено на правителственото заседание днес.

В съвета по ваксини ще участват експерти с по-широка експертиза и с по-широка обществена представителност, се казва в мотивите към решението. Той ще подпомага министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите, изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната.

Промяната стана възможна с Решение за изменение на РМС № 896 от 2020 г. за приемане на Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България. 

С него беше предложено да се преустанови дейността на Националния ваксинационен щаб, създаден с решение на МС № 896 от 2020 г. за приемане на Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Разпоредбата на чл. 45, ал. 1 от Закона за администрацията дава възможност на министъра, при необходимост от консултативна помощ от външни експерти за решаване на проблеми от специалната му компетентност, да създава съвети като експертни консултативни звена.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар