Трима души са загинали при тежка катастрофа в Плевенско

Заловиха 20 мигранти край Велико Търново, има ударена патрулка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 20 нелегални мигранти задържаха тази вечер полицаите във Велико Търново и Севлиево след гонка, при която един от патрулните автомобили е ударен. Незаконно преминаващите през страната ни чужденци са били превозвани в два леки автомобила, управлявани от молдовски граждани, които са арестувани, предаде БНР.

При акцията на входа на Велико Търново откъм Варна са участвали въоръжени и маскирани полицаи, разказаха очевидци. При спирането на първия автомобил със софийска регистрация от него са изведени над 10 мъже и момчета, включително и от багажника на колата.Шофьорът е молдовски гражданин, който е задържан заедно с незаконно превозваните от него чужденци, за които тепърва ще се установява от къде са, защото не говорят нито български, нито английски език, поясниха източници от полицията.


Последвала е гонка с втори автомобил, който е избягал от проверката във Велико Търново. Преследването е продължило почти до Севлиево.

Там автомобилът е спрян и от него са изведени още над 10 мигранти, също с неустановена самоличност, които са задържани с водача на колата, също молдовски гражданин.

Имало е опит за бягство, при което е ударен патрулен полицейски автомобил.

Сутринта в Бургас също се стигна до полицейска гонка при залавянето на 11 нелегални мигранти, част от които избягаха в тръстикита на езерото Вая, което наложи да се използва и следово куче за откриването им.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар