Заместник-държавният секретар Уенди Шърман призна, че САЩ искат „стратегическо поражение на Русия в Украйна“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-държавният секретар Уенди Шърман призна, че САЩ искат „стратегическо поражение на Русия в Украйна“, съобщава ТАСС.

Съединените щати не възнамеряват да се бият в Украйна до последния украинец, те искат прекратяване на насилието и затова ще снабдят Киев с оръжия, за да може да продължи да отстоява своя суверенитет. Това изявление направи в четвъртък в белгийската столица заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман след третия кръг от консултации на високо ниво между Брюксел и Вашингтон относно политиката им спрямо Пекин.

„Част от руската дезинформационна кампания е, че САЩ не искат прекратяване на военните действия, че искат да стигнат до последния украинец“, каза Шърман. „Съединените щати ще помогнат на Украйна да се защити и ще ѝ осигурят оръжия в необходимото количество, ще осигурят бюджетна подкрепа, хуманитарна помощ“, каза Шърман. Тя обеща да „поддържа онези страни, които приемат украински бежанци“, без да споменава колко търсещи убежище е готова да приеме американската страна.

Уенди Шърман също така призна, че САЩ искат „стратегическо поражение на Русия в Украйна“. За целта, освен че доставя оръжие на Киев, Вашингтон ще използва всички средства, с които разполага, включително санкции и усилия за изолиране на Москва на международната арена.

По-рано в четвъртък президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че страната му изпраща на Украйна нов пакет от военна помощ на стойност 800 млн. долара, който включва тежка артилерия, 144 000 патрона и безпилотни летателни апарати. Освен това Вашингтон възнамерява да отпусне около 500 млн. долара икономическа помощ на Киев. По-рано украинският президент Владимир Зеленски поиска от Запада 7 млрд. долара на месец, припомня ТАСС.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар