Путин

Зам.-държавният секретар на САЩ Шърман е възхитена от ерудицията на Путин

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Уенди Шърман, заместник-държавен секретар на САЩ, заяви пред The Economist на 29 юли, че е възхитена от ерудицията на руския президент Владимир Путин и „способността му да говори без паметни бележки“.

Тя уточни, че е имала възможност да общува лично с руския лидер по време на срещата в Сочи през 2015 г.

„Прекарах най-много време в компанията на Путин в Сочи, придружавайки тогавашния държавен секретар Джон Кери. Разговаряхме около четири часа. Беше много умен, не използваше никакви паметни билижки, говореше свободно и беше много уверен“, споделя дипломатът.

Тя отбеляза, че Путин притежава способността „винаги да отстоява позициите си с решителност“.

„Той има визия за това къде да продължи. Мисля, че той не възнамерява да се отклони от набелязания път“, заключи тя.На 5 май президентът на Беларус Александър Лукашенко нарече Путин свой „по-голям брат“ и увери журналистите, че Путин „няма по-приятелски отношения с нито един световен лидер“.Според беларуския президент той общува с Путин с достойнство, без наглост и грубост, и може да говори с него директно за всичко.

На 26 февруари бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече руския президент умен лидер и противопостави интелигентността му на сегашната американска администрация, която той смята за глупава. Според бившия американски президент решението на Путин да започне специална операция за защита на Донбас е повлияно от „жалкото изтегляне“ на американските военни от Афганистан.

На 21 февруари бившият ръководител на Централното разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео нарече Путин много проницателен и способен човек. Той заяви, че Путин е отличен събеседник, който е добре информиран и ясно изразява интересите на страната си. Помпео добави, че преговарящите от САЩ трябва да спазват определени стандарти.

На 31 октомври 2021 г. бившият главнокомандващ на НАТО, адмирал Джеймс Ставридис от Военноморските сили на САЩ, нарече Владимир Путин умен тактик, който е накарал алианса да се съобразява с военните възможности на Русия.

През октомври миналата година тогавашният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че демократът Джо Байдън сериозно отстъпва на руския лидер Владимир Путин по отношение на интелигентността.

 

Източник: iz.ru

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар