Зам.-кмет на хунтата плаче за затвора – Светослав Скорчев от Видин вади полицейска стоп-палка, НК предвижда 3 г. пандиз

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зам.-кмет от хунтата е готов подсъдим – Светослав Скорчев от Видин, излъчен от коалиционния партньор на ГЕРБ – политеческият труп СДС, безцеремонно държи полицейска стоп-палка, за което Наказателният кодекс предвижда до 3 г. килия.

Полицейска палка виси в офиса на зам.-кмета

По време на участие в телевизия „Видин” лъсна полицейският атрибут, който зам.-кметът държи в офиса си в разрез със закона. Прокуратурата трябва да се самосезира и да провери дали полицейската стоп-палка не е използвана за извършване на престъпление, коментира източник на Narod.bg от крайдунавския град.

В края на ноември 2019 г. Светослав Скорчев бе назначен за зам.-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата в община Видин.

Той бе избран за общински съветник от местна коалиция СДС, но подал оставка до председателя на Общинския съвет и с решение на Общинската избирателна комисия правомощията му са прекратени. На негово място в местния парламент влезе Петър Томов.

Светослав Скорчев е син на кмета на Дунавци – Димчо Скорчев. Роден е на 25.10.1979 година. Магистър по Национална сигурност и мениджмънт на сигурността и отбраната. Бил е управител на фирма за пътно-строителна дейност – „ВС Транс” ЕООД.

Narod.bg провери какво казва по темата Наказателният кодекс:

Чл. 274а. (Нов – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. и доп. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който държи или носи формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушение на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт, се наказва с лишаване от свобода до три години или пробация.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако деянието по ал. 1 е осъществено с цел извършване на друго престъпление, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар