Зам.-министър от ГЕРБ дал съгласие за превоз на 25 000 тона боклук от Италия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оправомощен заместник-министър на околната среда и водите е дал съгласие за превоз на 25 000 тона отпадъци от Италия, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването на площадка в Плевен са открити огромно количество отпадъци, част от тях – в бали с нарушена цялост на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка дружеството, което я използва не разполага със съоръжения за третиране на отпадъци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор.

Въз основа на разкритото конкретно нарушение, при издаването на решението за съгласие за трансграничен превоз, главният прокурор е възложил на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите законосъобразни мерки.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че започва проверка на всички затворени мини дали са складове за боклук.

Днес премиерът Бойко Борисов поиска мораториум на вноса на боклук. Преди дни пък мораториум върху вноса на боклук поискаха от „Атака“ и „Възраждане“.

За отпадъците от Италия, предназначени за страната ни, се заговори в началото на декември, когато италианските власти заловиха незаконни 815 тона боклуци, предназначени за БългарияНезаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

Източник: News.BG

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.