Съветът за сигурност на ООН се събира заради газопроводите по искане на Русия

Зам.-посланикът на САЩ в ООН с позиция за Украйна в разрез на Белия дом

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Положението в Украйна е лошо и не се очаква подобряването му в близко бъдеще. Това изявление направи заместник-постоянният представител на САЩ в ООН Робърт Ууд, предаде РИА Новости.

„Ситуацията в Украйна е лоша. Не се очаква нейното подобряване. Затова трябва да продължим да оказваме натиск върху руснаците да изтеглят войските си от Украйна“, заяви дипломатът. На практика позицията му е в пълно противоречие на тази на Белия дом, който твърди, че има напредък.

Белият дом

Той също така припомни, че Съветът за сигурност на ООН (СС на ООН) ще се събере в петък, за да обсъди ситуацията в Украйна. Ууд отбеляза, че САЩ ще направят всичко възможно, за да окажат натиск върху Русия в рамките на заседанието.

По-рано стана известно, че Съветът за сигурност на ООН на 8 септември ще проведе заседание и ще обсъди темата за референдумите, проведени преди година на територията на бившата Украйна. Заседанието ще се проведе по инициатива на САЩ и Албания.

В началото на месеца съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби заяви, че през последните дни украинските сили са постигнали „забележителен напредък“ срещу руските войски на южния фронт. Но запитан за критиките, че контранастъплението на Киев срещу руските сили не е напреднало много за три месеца, говорителят на Белия дом призна, че борбата върви по-бавно, отколкото самата Украйна се е надявала.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар