Зам.-председателката на ЕК излиза в неплатен отпуск

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-председателката на Европейската комисия Маргрете Вестагер излиза в неплатен отпуск, съобщи институцията, цитирана от БТА.

Вастагер е уведомила председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, че е предложена от правителството на Дания за ръководител на Управителния съвет на Европейската инвестиционна банка. Тя е поискала неплатен отпуск до края на кампанията.Фон дер Лайен е дала разрешение, като е отбелязала, че Вестагер остава подчинена на европейските договори и правилата за поведение на еврокомисарите, се допълва в съобщението. В отсъствието на Вестагер управлението на дейностите за цифровия преход поема зам.-председателката на ЕК Вера Юрова, по въпросите на конкуренцията ще отговаря еврокомисарят Дидие Рейндерс. Иновациите и научните изследвания ще бъдат възложени на зам.-председателя на ЕК Маргаритис Схинас, докато не бъде назначен нов еврокомирар на мястото на Мария Габриел, допълва комисията.


По-рано днес Илиана Иванова бе изслушана като кандидат за комисар на мястото на Габриел. Очаква се оценката за нейното представяне да бъде съобщена утре.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар