кирил

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров: С машините е направен държавен преврат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От ПП натискали системно БСП в кулоарите да си оттеглят законопроекта за смесеното гласуване

Тези хора да се замислят какво правят

Грандиозният скандал с отправената оферта от Кирил Петков към БСП да оттеглят законопроекта за промяна в Изборния кодекс с връщането на смесеното гласуване, а в замяна да получат кодовете от машините продължава да се разраства. За опитите за натиск върху парламентарната група на БСП разказа от парламентарната трибуна в петък вечерта по време на дебатите по промените зам.-председателят ѝ Георги Свиленски.

“Факт е, че има определен опит за натиск не само върху БСП, а върху всички партии. Което навява, че сме на прав път. Нямам съмнение, че върху машините е имало някакъв тип манипулация – това е изключително сериозен удар върху демокрацията. Без да звучи пресилено – това си е държавен преврат”“, заяви по развитието на скандала и зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров пред БНТ.

“Дойде една сутрин господин Петков пред парламентарната група и каза: “Хайде оттеглете го този закон и ще ви дадем кодовете, ще ви дадем достъп.” Понеже сме дали 53 милиона за машини – сега да оставим 53 пъти да ни лъжат на избори? Ние няма да позволим някой да се възползва от изборния процес. Ще бъдем гарант и го правим с нашите предложения. Имам опасения, че господин Петков трябва да съди цялата ни парламентарна група”, разказа пред Нова телевизия Георги Свиленски по повод на заплахите на съпредседателя на ПП, че ще го съди. “Не съм го обвинил в нищо, а цитирах негови думи. Разбирам, че след това го е разказвал и на други колеги в индивидуални разговори. От представители на ПП са водени множество разговори в кулоарите да си оттеглим законопроекта. Нека тези хора да се замислят какво правят. Няма да позволим да ни се въздейства”, категоричен беше Свиленски.

Междувременно и други депутати от БСП потвърдиха, че Петков е направил предложението към социалистите. Борислав Гуцанов призна, че всички депутати от левицата, които стоят на първите редове в пленарна зала са чули офертата на Петков. “Безспорно разговорите с “Продължаваме промяната” стават все по-трудни и по-тежки. Тази истерия, която се разиграва от тяхна страна относно промените в Изборния кодекс, идва малко повече”, каза Гуцанов. Припомняме, че в пленарна зала Свиленски директно обяви, че ПП са откраднали изборите, а малко след това Кирил Петков отиде при него, за да му дадял “втори шанс да се поправи от трибуната”, но Свиленски отказал да се отрече от думите си.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар