Зам.-шефът на БЛС: Връзка между смъртта на жената от Йоаким Груево и поставената ваксина няма – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зам.-шефът на БЛС: Връзка между смъртта на жената от Йоаким Груево и поставената ваксина няма

Facebook/Д-р Николай Брънзалов

“Убеден съм, че няма да се открие причинно-следствена връзка между смъртта на жената в Пловдив и поставянето на ваксината.” Това заяви в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов.

Той обясни, че ако е на мястото на лекаря на починалата жена, също би поставил ваксината. “От 33 години ваксинирам хора. Като общопрактикуващ лекар, в нашето съсловие годишно поставяме около 1 млн. ваксини. От вчера си задавам въпроса кое вещество може да предизвика такава изява. Нямам отговор”, допълни медикът. Той подчерта, че медицината не е астрономия, не може да дава 100% гаранции.

Зам.-председателят на БЛС призова хората с поставена доза от ваксината на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с личните си лекари и поставилите ваксината.

Междувременно секретарят на РЗИ Пловдив д-р Сийка Димчева отново обясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози. Проверката на здравните власти продължава, като конкретно становище ще има след резултата от аутопсията на починалата 57-годишна жена.

От РЗИ са категорични, че протоколът за поставяне на ваксина е спазен.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар