Зам.-шефът на Пирогов проф. Габровски е подал оставка – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Той припомни, че БЛС е инициирал една среща, за да опита да помири двете страни – лекарите от “Пирогов” и Министерство на здравеопазването. “Достигнаха се едни крайности, които отдавна не бяхме виждали. Всичко това се развиваше твърде дълго време и трябваше да се сложи край”, допълни той.

“Всичко започна от една констатация след проверка в “Пирогов”. Тази сума, която беше анонсирана беше работна. Тя се отнасяше за един период, в който ние се борехме с COVID-19. Беше ни казано да направим всичко за пациентите, като финансиране е осигурено. По този начин бе осигурено една спокойна среда за работа. “Пирогов” не е източвал НЗОК. Не става дума за някаква финансова измама. Затова беше подписано споразумение в три точки. Двете страни се извиняват, става дума за административни грешки в документацията и че лекарите от “Пирогов” заемат възлово място в здравеопазването на София”, разясни проф. Габровски.

Той каза, че протести няма да има, но колегите му са много засегнати от случващото се.

Проф. Габровски изтъкна, че случващото се в болницата е било повлияно от политиката. “Политиката се храни от разединението. Това не работи в медицината. Ние имаме нужда от един по-добър и колегиален тон. Конфликтите разрушават самата тъкан на обществото. Изборите са минали и трябва да гледаме напред и да си вървим работата в една по-нормална атмосфера”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар