Западните лидери, а не проукраинска група, стоят зад взривовете на “Северен поток”

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Публикацията на “Ню Йорк Таймс”, че проукраинска групировка стои зад атентата срещу “Северен поток”, е тромав опит да се прикрие отговорността на западните лидери. Това мнение изрази в сряда в интервю за кореспондент на ТАСС представителят на института “Шилер” към ООН в Ню Йорк Ричард Блек.

„Статията на „Ню Йорк Таймс“ показва, че американските разузнавателни агенции, които спуснаха тази публикация, реагираха истерично на това колко широко е разпространено по света разследването на Сиймур Хърш (за участието на САЩ във взривяването на газопроводи – бел. ТАСС). При това широкото разпространение на работата на Хърш е в съответствие с факта, че населението на Европа не вярва на своите правителства, каза Блек. „Напротив, Сиймур Хърш има най-високо ниво на доверие сред журналистите в САЩ“. Според експерта статията на американския вестник не съдържа новини или доказателства, а само връзки към неназовани официални лица. “Къде са доказателствата? Какво откриха? Нищо”, каза Ричард Блек.

“Хърш постъпи така, както би постъпил всеки опитен прокурор. Който има мотив, който е способен да извърши престъплението и кой има възможност да го извърши”, отбеляза представителят на института “Шилер”. “Общото послание на статията на “Ню Йорк Таймс” е следното: “Не се вълнувайте, не мислете за това”. В същото време се твърди, че нито американски, нито британски служители са били замесени в това”. Според Ричард Блек американските и британските спецслужби“ просто са спуснали тази версия на журналистите.

На въпрос как може да се оцени факта, че статията се появи малко след разговорите миналата седмица между президента на САЩ Джо Байдън и германския канцлер Олаф Шолц, Блек отбеляза, че американският лидер е обявил намерението си да унищожи “Северен поток” в началото на 2022 г. „И канцлерът Шолц беше на негова страна, когато това беше направено (взривяването на газопровода)“, каза Ричард Блек. „Статията е неумело прикриване на факта, че световните лидери са отговорни за този терористичен акт, който тласка населението на Западна Европа към обедняване“, убеден е експертът.

Източник: БТА

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар