Лукашенко праща свои специалисти да възстановят електрозахранването на АЕЦ Чернобил

Западните страни тласкат света към бездната на голяма война

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По думи на Лукашенко Западът, под ръководството на Съединените щати, „унищожава глобалната система за сигурност противно на собствените си национални интереси и желанията на своя народ“

Западните страни тласкат света към бездната на голяма война, в която няма да има победител. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко в обръщение към завършващ випуск във военна академия, цитира news.bg.

Той ги обвини, че защитават „неонацистката идеология и открито фашистки режими в неприемливи страни“, като най-вероятно визираше войната в Украйна.

По думи на Лукашенко Западът, под ръководството на Съединените щати, „унищожава глобалната система за сигурност противно на собствените си национални интереси и желанията на своя народ“.

Беларуският лидер посочи, че срещу страната му е отприщена „пълномащабна хибридна война“ и че тя никога досега не е била „изправена пред такова безпрецедентно ниво на заплахи и предизвикателства за националната сигурност“.

По-рано днес Министерството на отбраната на Беларус обяви, че започва командно-щабно учение в южната част на страната, чиято цел е развиване на отбраната на границата в случай на въвеждане на военно положение в страната.

В дневния си анализ от Института за изследване на войната пък посочиха, че Лукашенко вероятно продължава да разрешава на Русия достъп до въздушното пространство на Беларус, за да изрази подкрепата си за руския президент Владимир Путин, без да рискува последиците от пряко военно участие на Беларус в Украйна.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар