Ракети Солонцепек

Западът беше ужасен от действията на руската „Солнцепек“ в Донбас

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В мрежата се появиха кадри, показващи работата на руската реактивна система за залпови изстрелвания ТОС-1А Солнцепек. Според американското издание The Drive те са се превърнали в „плашещо напомняне“ за разрушителната сила, която включва въоръжаването на руската армия.

 

Според някои сведения системата е тествана близо до Новомихайловка и Лиман в Донбас. Видеото засне мощни ударни вълни, които предизвикват термобаричните снаряди.

 

„Достатъчно голяма експлозия в среда с висока влажност като тази във видеото ще доведе до намаляване на плътността на въздуха около него, което от своя страна временно ще охлади въздуха и ще доведе до кондензиране на част от водните пари в него. Това създава зловещи облаци, подобни на мехурчета, които могат да се видят в клипа”, пишат руски медии.

При изстрелване първият експлозивен заряд разпръсква горивния облак, а вторият го запалва, което води до огнена експлозия и последващ вакуум, който консумира кислород. Както отбелязват журналистите, човек не може да се скрие от действието на оръжията зад подсилена бариера или в пещера, а понякога дори и в бронетранспортьор.

Вторичният ефект от използването на „Солнцепека“  е нагряване до 2500-3000 ° C. Въздействието може да бъде упражнено дори върху тези, които са извън експлозията – в резултат на това лицето ще бъде неефективно поради психически и физически наранявания.
„Тези кадри служат като плашещо напомняне за това на какво е способен TOS-1A – създаване на екстремна топлина и натиск, които могат да причинят невероятна вреда на хората наблизо“, се казва в статията.

Анализатори смятат, че руската страна използва оръжие за окончателния пробив на укрепената отбрана на украинските военни.

Превод: БЛИЦ

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар