Западът попадна в „тройния капан“ на Путин

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия има три лоста за натиск върху западните страни, които я правят тактически силна. Дори на някой това да не му харесва.

Това е основната теза на публикацията на Focus

По мнението на редакторите, Москва може да влияе на стратегическите противници с помощта на „своя газ, мирните преговори с Украйна и отношенията с другите страни“.

Изданието твърди, че към момента е ясно, че дипломатическата и икономическа изолация на Русия се е провалила. И срещата на върха на Г-20 ясно показа това:

„Руският външен министър Лавров не беше осъден от индонезийския си колега, който ръководеше срещата. И като цяло не всички страни смятат Русия за единствен агресор. Западът смята, че това е недвусмислено. Но тук всичко е просто: Западът си е Запад, и Западът не е светът. И не случайно страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) в момента се опитват да се наложат като противотежест на западната Г-7.

Изводът: Западът няма да може да изолира Путин дипломатически, а следователно и икономически, както той беше планирал.

Газовият капан на Путин

Авторите на материала напомниха на своите читатели, че от понеделник газопроводът „Северен поток-1“ спира за „профилактика“. Въпросът е дали тази работа ще бъде завършена, както е по план, за две седмици? Или ще има „усложнения“? Или Русия ще постави условие на Запада, „който е толкова зависим от руския газ, колкото и наркоман за следващата инжекция“?

Изводът: „Западът е в газов капан, страхът от зимата е широко разпространен сред населението и сред политиците. Ако Русия започне да налага условия, те ще се окажат пред дилема, чието разрешаване вероятно ще им струва много скъпо .“

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар