Записът от срещата „Узунов-Петков“ бил иззет с измама

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Записът от срещата между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия шеф на столичната митница Петко Петков е бил иззет с измама. Това обясни пред „Дневник“ Георги Илиев – собственик на веригата ресторанти „Виктория“. Именно в нейното заведение на столичния бул. „България“ на 19 май е проведена срещата на Узунов с Петков.

Илиев разкрива, че видео записът, публикуван на 11 юни в сайта „Афера“, е бил предоставен на хора, които се представили за полицаи от Шесто РУП-София.

„Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама“, твърди Георги Илиев. Той настоява, че се е водил от това да защити клиентите си, но всъщност е бил подведен. Петко Петков бил редовен клиент в заведението му, казва още Илиев.

„Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление – опит за грабеж на кола и хората са били в заведеието. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби“, обяснява още Георги Илиев.

Кадрите от камерите в заведението показват как Узунов и Петков сядат на една маса, оставят си телефоните на близкия бар, а към края на разговора, Петков дава на Узунов чантичка.

Случаят стана централна тема на политически интерпретации. Отправените към Узунов и Петков съмнения са за евентуално корупционно дело. Сектретарят на президента засега не коментира, но Петков разопространи видео запис от магазин, в който купува ром и пури. По думите му, той ги е подарил на Узунов в знак на благодарност, че му е помогнал с контакт за извършената му по-рано трансплантция на черен дроб в чужбина.

„Предстои да видим последствията след тази среща. Очевидно никой не е в състояние да каже какво е имало в плика“, кломентира тази сутрин в ефира на Нова тв Тома Биков от ГЕРБ.

Преди два дни пък президентът Румен Радев направи първия си и единствен засега коментар по случая.

„Не се занимавам с филмови продукции на ГЕРБ, особено в ден като днешния. Чух всякакви причудливи интерпретации на тази тема, включително и от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато. Тук случаят очевидно изобщо не е такъв“, заяви държавния глава.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар