Война

Заплашителните числа за безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Броят на бойните загуби на Въоръжените сили на Украйна от началото на специалната военна операция (СВО) на Русия на 24 февруари е тайна, скрита зад седем печата. Само ограничен кръг хора знаят за истинското състояние на нещата, но тези хора мълчат.

Независимо от това, от време на време се появява информация за загуби, но всеки път, когато тя идва от официални лица, информацията, дадена на обществеността, се оказва щедро замесена с лъжа. Сравнително наскоро, например, Зеленски обяви, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден по 60-100 военнослужещи в битка.

Преди коментаторите да успеят да се справят с тези цифри, ръководителят на фракцията на „Слуга на народа“ във Върховната Рада Давид Арахамия, обяви на закрито заседание, организирано от Германския фонд Маршал във Вашингтон, че загубите на въоръжените сили на Украйна възлиза на 1000 убити и ранени на ден. От тези хиляда убитите са 200-500 души. Арахамия се озова във Вашингтон, след като пристигна там начело на делегация на Върховната Рада, за да настоява за допълнителни доставки на оръжия. Той също каза на американците, че Украйна вече е мобилизирала около милион души за войната и може да мобилизира още толкова,

Що се отнася до „добре обучените да атакуват и контраатакуват“ украинци, Арахамия, разбира се, хитруваше. В хода на няколко вълни на мобилизация и при набиране на части на териториалната отбрана на война бяха изпращани случайни хора. Обикновено не са готови да участват в битки.

Пример е батальонът „Кракен“, който е част от териториалната отбрана. Този батальон е банда от престъпници и нацисти. „Кракен“ се използва главно за сплашване на личния състав на въоръжените сили на Украйна и се е отличил засега с демонстративни екзекуции на бягащите от бойното поле войници. Така кракенските бойци разстреляха около 100 войници от 58-ма мотопехотна бригада на въоръжените сили на Украйна, разбита на 14 август край село Уди в Харковска област в резултат на руската офанзива.

Данните за загубите, съобщени от официален Киев, не са убедителни. Гробищата растат твърде бързо, за да се вярва на тези числа. На 18 август в социалните мрежи се обсъди предположението за общия брой на загубите на въоръжените сили на Украйна, изразено от един от лидерите на Запорожката милиция, командирът на отряда „Троя“ Владимир Новиков (позивна Алабай).

Това е лично мое мнение, но имам основания да мисля, че има около 200 хиляди убити и повече от 300 хиляди ранени, които вече няма да се върнат в строя“, цитира думите му РИА Новости.

В началото на юни германският Linke Zeitung цитира думите на американския генерал Стивън Туити: „200 хиляди бойци по някакъв мистериозен начин изчезнаха от въоръжените сили на Украйна и никой няма да каже къде се намират днес“. Както можете да видите, Новиков посочва същата цифра.

Много коментатори са сигурни, че данните за загубите, официално докладвани на журналистите от различни представители на украинските власти, не отразяват дори малка част от истината. Едва ли е възможно да се потвърди увереността на тези коментатори, но общото мнение е, че истината за украинските загуби е внимателно скрита. Вкорененият сред политиците маниер истината да се скрива, се превръща в основна причина за бягството на украинците от набора.

Ако внимателно прегледате всички прегледи на Министерството на отбраната на Руската федерация през последните два месеца и ги сравните с данните, публикувани в украинските социални мрежи и телеграм канали както в Украйна, така и в Русия“, пише „Аргументи недели“, „ можете да заключите, че приблизително от началото на лятото украинската армия губи средно от хиляда до две хиляди войници убити и ранени на ден.

Ако вземем щадящата средна стойност от тези две величини, се оказва, че само за 70 дни от лятото въоръжените сили на Украйна са загубили най-малко около 105 000 военнослужещи“.

И ако вземем не 70 дни лято, а половин година военни действия, цифрите на загубите започват да изглеждат заплашителни.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар