Заплетоха голяма интрига между Слави и Радев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Избори 2 в 1 ще има, защото това е една кампания. Въпросът 2 в 1 може да е добър за едни, лош за други, различно е. Ако не са 2 в 1, един Бог знае каква активност ще има, ако обаче са 2 в 1 може да има по-голяма активност. Това прогнозира в сутрешния блок на bTV социологът Първан Симеонов.

По думите му българският политически процес се американизира, визирайки дневния ред в политиката покрай закона „Магнитски“, лансирането на прозападни имена в публичното пространство като Даниел Митов и Кирил Петков.

„В текущата ситуация няма особена политика. Депутатите играят хаотично, ден за ден“, допълни Симеонов.

„Почти ясно е, че Румен Радев ще спечели изборите. По-интересното е дали ще има нов политически субект и как ще се позиционира – дали е пропрезидентски, или ще отиде вдясно към „Демократична България“, каза още социологът и допълни, че най-големият победител от протестите се казва Румен Радев, а не Слави Трифонов.

Той отбеляза също така, че всички партии вече са в предизборна кампания.

„В момента се прави аритметика кога е най-удобно и на кого е най-удобно да бъдат президентските избори. Лично моето мнение е, че смесването на две кампании е крайно неправилно в тази ситуация“, коментира от своя страна преподавателят по политически комуникации проф. Росен Стоянов.

БЛИЦ уточнява, че по-рано днес депутатите решиха точната дата за президентския вот.

По думите му основната цел, върху която в момента се е фокусирала БСП, е актуализацията на бюджета.

Проф. Стоянов посочи, че следващият парламент ще е почти същият като състав и отново ще има същите проблеми от гледна точка на коалиция.

„Но този, който спечели президентските избори, ще бие всички други“, заключи преподавателят по политически комуникации.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар