Запомнете съня си в събота срещ неделя! – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хората прекарват голяма част от живота си в спане. Според учените пет минути след събуждане, човек забравя 50 % от съня си, а след 10 минути забравя цели 90 %. Има някои сънища обаче, които трябва да се опитаме да помним. Това са онези, които сънуваме в събота срещу неделя. Питате се защо? Отговорът е, че според някои учени, ако през тази нощ сте сънували и сте успели да запомните съня, то почти е сигурно, че той ще се сбъдне.

Твърди се, че онова, което сънувате в събота, ще се сбъдне особено, ако сте го сънували и преди това. Очаква се сбъдването на съня да стане в период от един ден до девет месеца. Някои твърдят, че дали сънят е пророчески и ще се сбъдне зависи от позата на тялото. Френски специалисти препоръчват да променяме местоположението на възглавницата си на всеки седем дни. Това е начин да запомним съня и да увеличим шанса за сбъдването му.Записвайте си какво сънувате, защото силно вероятно е след това неусетно да го забравите. Създайте си навик да си водите дневник относно сънищата, за да успеете и да ги тълкувате.


Ако три пъти сънувате едно и също нещо в събота срещу неделя, то почти сигурно е, че то ще се сбъдне. Според изследване, ако сънуваното е в часови интервал между 20 и 24 часа се сбъдва след много време или въобще не се сбъдва, ако е сънувано между 24 и 3 след полунощ ще се сбъдне до 3 месеца, а ако сънят е след 3 часа сутринта, то той ще се сбъдне много скоро.

Пророческите сънища могат да имат както положителни, така и отрицателни послания. Голяма част от тях са свързани със здравето на човек. Когато една болест е в начална фаза, тя е незабележима денем, тъй като тогава мозъкът е зает с други впечатления. Нощно време тялото се отпуска и усещанията за болка стигат до мозъка и по този начин получаваме сигнали чрез сънищата. Още древният лекар Хипократ забелязва, че когато човек се разболява той започва да сънува по-често.

Психолози смятат, че е по-разумно да се вярва само на добрите сънища, а лошите да се пренебрегват, пише “Съновник”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар