Война

Започва ли Трета Световна Война? Още страни се включват във войната в Украйна

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Председателят на Военния комитет на ЕС ген. Роберт Бригер не изключва във войната в Украйна да бъдат замесени и други европейски страни. Той бе изслушан от членовете на Подкомисията за сигурност и отбрана в Европейския парламент.

Думите му бяха в отговор на въпрос на българската евродепутатка от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева. Тя го попита каква е възможността в конфликта да се окажат замесени балтийските страни, Полша, България и Румъния.

 

По думите му, колкото по-единен е ЕС в подхода си за отбраната на Украйна, толкова по-големи са шансовете войната да има край, приемлив и за нея, и за Европа.

Оглавяваният от Роберт Бригер комитет е най-висшият военен орган в Съвета на ЕС. В него влизат началниците на отбраната на страните членки.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност