Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на старта на строителните дейности. Тя посочи, че след приключването на този проект ще започне и дългоочакваният от всички основен ремонт на закрития паркинг.

“С изграждането на всички паркинги общият брой на паркоместата ще нарасне на 1800. Това ще гарантира по-доброто обслужване на пътниците и гостите на летище София”, обяви заместник-министър Натова.

Тя подчерта, че тези проекти са част от първия петгодишен инвестиционен план, който концесионерът трябва да изпълни до края на 2025 г., като общо инвестициите за този период са 143 млн. лева. “До края на миналата година концесионерът е вложил 54 млн. лева, а за тази година предвидените средства са 49 млн. лева”, добави Натова.

Тя заяви, че очаква летищният оператор да запази добрия темп на изпълнение на инвестиционната програма. “Реализирането на планираните проекти ще превърнат летище София в модерно, конкурентоспособно и предпочитано европейско летище”, отбеляза Натова.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар