Започнаха референдумите за присъединяване на републиките към Русия

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Централната избирателна комисия на ДНР обяви началото на референдума за присъединяването на републиката към Русия

В Донецката и Луганската народни републики, както и в Запорожка и Херсонска области започна гласуването на референдумите за присъединяване към Русия.

„Днес в 8:00 московско време започна процесът на провеждане на референдум за присъединяването на Донецката народна република към Руската федерация. Гласуването се провежда в предварително установената форма на цялата територия на ДНР, контролирана от властите на републиката», заяви Владимир Висоцки, председател на ЦИК на ДНР, пред РИА Новости.

На свой ред член на ЦИК на ЛНР заяви пред агенцията, че всички бюлетини са доставени в избирателните секции, „от 8 сутринта местата за гласуване извън помещенията започват работа“.

Гласуването на референдума в Мелитопол, Запорожка област, започна в 8:00 часа, служителите на избирателната комисия започнаха да обикалят адресите, за да събират гласовете на гражданите, съобщава кореспондентът на РИА Новости. До понеделник ще се гласува целево в цялата област, във вторник ще бъдат отворени 394 секции, в които всеки може да даде своя вот.

ПП

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар