Започна акцията на полицията

Започна акцията на полицията “Безопасно лято“ в София област

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: БТА

Започна акцията на полицията “Безопасно лято“ в София област

През периода 1 януари 31 май тази година в региона са възникнали девет катастрофи с участието на деца, десет са пострадали, като няма загинали

Започна традиционната акция на полицията “Безопасно лято” на територията на София област, която ще продължи до края на месец август, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София. Целта на акцията е да се опази здравето и животът на децата по време на лятната ваканция.

До края на месец август е създадена организация за провеждане на специализирани полицейски операции на територията, обслужвана от ОД на МВР – София. Те са насочени към контрол за неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в това число и деца-водачи, управление на моторно превозно средство от неправоспособни водачи, особено лица до 18 години, както и контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

От дирекцията уточниха, че ще се организират контролни проверки за ограничаване управлението на превозни средства, след употреба на алкохол, от неправоспособни водачи и с над допустимата скорост. При установяване на водач или пътник с невръчени електронни фишове ще се предприемат действия по връчването им.

При проверките ще се следи за положението на предпазния колан и ще се взима отношение във всички установени случаи на заключване (закопчаване) на колана, без еластичната му част (лентата) да преминава пред тялото на водача или пътника, оставайки зад гърба му.

От полицията уточниха за БТА, че през периода 1 януари 31 май тази година на територията на София област са възникнали девет пътнотранспортни произшествия с участието на деца, десет деца са пострадали, като няма загинали. Три от пътнотранспортните произшествия са възникнали извън населени места, а шест от тях в населено място. В пет от произшествията децата са пътници, в едно от тях – водач на мотоциклет, който е бил неправоспособен на 15 години. Три от настъпилите катастрофи са с деца пешеходци.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар