Започна премахването на мигащия зелен сигнал в София

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичната община започна поетапно да премахва функцията „мигащ зелен сигнал“ в края на времетраенето на зеления сигнал за транспортните направления поради подадена жалба от български гражданин до европейската прокуратура и липсата на нормативна регулация на такъв тип функция към момента, съобщиха от общината.

През последните години Столичната община многократно предлага и излага мотиви на Министерство на регионалното развитие и благоустройството относно необходимостта от промяна на законодателството и наредбата, регламентираща функционалностите на средствата за светлинно регулиране на движението. Експерименталното въвеждане на функцията „мигащ зелен сигнал“ на територията на Столична община показва значително намаление на настъпили ПТП в резултат на наличието на тази функция, посочват от общината.

Въпреки предоставената официална статистика за ПТП на годишна база на ключови кръстовища в града преди и след използването на функцията „мигащ зелен сигнал“, от която е видно значително намаление на ПТП в следствие на използването й, както и получените положителни и подкрепящи въвеждането на регулация относно „мигащ зелен сигнал“ за транспортните потоци становища от МВР и Министерство на транспорта, информационните системи и съобщенията, към момента не са налице предприети действия от страна на МРРБ за изменение на наредба 17 от 23 юли 2001 г. за регулиране на движението по пътищата със светлинни сигнали и действия по иницииране на промяна в действащата нормативна уредба.

Столичната община отново входира искане в МРРБ за въвеждането на промени в наредба номер 17 от 23 юли 2001 г. за регулиране на движението по пътищата със светлинни сигнали и нормативната уредба на Република България, с цел разрешаване използването на функция „мигащ зелен сигнал“, информират от Столичната община.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар