Започна разследване за насилие на деца в дом “Хризантема” – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за изтезаване на деца в Центъра за настаняване на деца с увреждания. След разпространените преди по-малко от месец кадри на насилие, повечето служители в центъра “Хризантема” бяха освободени. Прокуратурата разследва и целия персонал на дома, както и длъжностните лица от общината в Габрово, за да бъде установено дали има извършени и други престъпления от лица, извън заснетите във видеоматериалите.

Събрани са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, съобщиха от прокуратурата.

В дом “Хризантема” са били изтезавани дете и непълнолетно лице, намиращи се под грижите на служителите в социалното заведение.

Разследването се извършва под ръководството на прокуратурата. Дадени са указания за назначаване на експертизи за получените от децата телесни увреждания. Установява се тяхното психическо състояние, както и годността им да бъдат свидетели.

Разследването ще обхване изясняване на действията на персонала в дома, както и на длъжностните лица от общинската администрация. Целта е да се установи дали има извършени и други престъпления от хора, останали извън камерите при заснемането на видеоматериалите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар