Започна се! Собственик на голям свинекомплекс съди БАБХ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Собственикът на свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово е завел дело срещу Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ), с което оспорва размера на изплатеното обезщетение за унищожените 18 500 прасета, информира БНР.
През август промишлената свинеферма беше засегната от заболяването африканска чума по свинете. Според собственика на свинекомплекса в Българско Сливово изплатената компенсация от държавата е с един милион лева по-малко.
Според Лефтер Лефтеров причината за по-ниското обезщетение, заради което е заведено дело във Великотърновския административен съд срещу Агенцията по храните, е неправилно изчисляване на щетите. „Методиката, по която ни беше направена оценката, не е пазарна. В наредбата пише, че трябва да бъдем обезщетени по пазарни цени.
На база на направени оценки на колеги и преизчисляване на нашите животни, които сме унищожили, разликата е някъде около един милион лева“, смята той. Промишлената свинеферма в Българско Сливово се очаква да възстанови дейността си напролет догодина. Животни ще бъдат доставени от чужбина.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар