Започна се! Социалният министър: Не сме достатъчно отворен към проблемите на малцинствата и мигрантите…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Социалният министър Деница Сачева, явно няма да губи време и започва още от първият ден да ни натрапва идеологиите си.
Само преди минути вече в Социалното министерство тя даде поредното интервю пред медиите, като подчерта, че ще работи за това България и българите да станат по-толерантни и по – отворени към проблемите на малцинствата, като не става въпрос само за ромите подчерта тя, а и за онези онеправданите мигранти, които месеци наред седят в мигрантските центрове.
България трябва да дава повече възможности на тези хора и това е работа именно на социалното министерство, ние трябва да помагаме на тези изстрадали души, защото те бягат от войни. Моята работа като социален министър е да направя България една модерна дясна социално ориентирана страна, знам че има много проблеми за решаване, но аз съм диалогичен човек и мога да се справя.
 
Запитана какво мисли за пенсиите на старите хора и факта, че в България над 1.2 милиона пенсионери живеят под прага на бедността Сачева отговори: 
– Пенсионерите са наследство от една друга епоха, там проблемите са много. Държавата дава колкото може, правим всичко постоянно ето и сега увеличаваме пенсиите на 250 лева така както е записано в управленската програма. Знаете, че Бойко Борисов и за Коледа и за Велик ден дава по 40 лева на пенсионерите всяка година, той мисли за тях боли го, но ако трябва да бъдем честни, комунистите докато бяха на власт с ДПС направиха така нещата, че днес ние от Герб да се чудим как да се оправяме.
Макар и бавно ние се справяме, помага ме на всички, а и не всички пенсионери в България живеят само от пенсиията си, аз съм сигурна, че много от тях получават пари от децата и внуците си в чужбина, пари които ние не облагаме с данъци и това е още една помощ от страна на държавата към тях.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/12/blog-post_22.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар