Заради заседналия кораб: Уволниха шефа на Морска администрация – Зелен свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради заседналия кораб: Уволниха шефа на Морска администрация

Фейсбук/Да запазим Корал

Шефът на „Морска администрация” кап. Живко Петров е освободен заради заседналия край Камен бряг кораб Vera Su. Това обяви транспортният министър Христо Алексиев на брифинг.

Според него досегашният началник не е успял да се справи със ситуацията и е проявил престъпна безотговорност. Мястото на кап. Петров ще бъде заето от кап. Венцислав Иванов.

Живко Петров управляваше Морска администрация от 2014 г.

Министър Алексиев заподозря саботаж зад всички сигнали, подадени срещу служебното правителство за забавяне на действията в ситуацията.

„Имайте предвид, че докато съм министър, няма да позволя саботажи спрямо държавата, няма значение дали са с политически интереси, с лобистки интереси. Когато някои хора пишат сигнали против служебното правителство, те са против държавата си. За мен това са някакъв вид саботажи. Служебното правителство не се е забавило. Ние не сме пиратска държава, не може някой кораб като заседне, ние още в първия ден да отидем и да превземем кораба. Нормално е да се даде разумен срок на корабособственика, за да може той да го изтегли. В момента, в който видях, че това не се случва, се намесих. Корабът беше задържан и е под ръководството на държавата”, каза той.

Ще бъде назначен и одит по целия случай, тъй като според Алексиев много процедури не са спазени. В момента заседналият кораб се укрепва заради очакваното силно вълнение през следващите дни.

Работи се по 5 сценария за извеждане на кораба. Разработва се и вариант с хеликоптери да бъде изнесен товарът, съобщи министър Алексиев.

Според него до момента действията на администрацията са били „неадекватни“ и ще има и още уволнени след кап. Живко Петров.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар