Коалиция

Заради кокала: Готви се шокираща изборна коалиция – ПП, ДБ и БСП

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Продължаваме промяната, Демократична България и БСП могат да се явят заедно в шокираща коалиция на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това става ясно от думите на депутата от ПП Михаил Камбарев. Пред „България он еър“ той коментира изборната стратегия и за пръв път вкара и БСП като евентуален партньор на ПП.

Досега се смяташе, че ако има коалиция тя ще е между ПП и ДБ. Към тях усилено опитва да се пришие движението на адв.Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, но едва ли ще ги огрее, след като в последните месеци и Хаджигенов, и Бабикян не спират да критикуват публично Промяната.

В публичното пространство от месец се коментира възможността за създаване на политическо обединение, защото и процентите на ДБ падат, и тези на ПП. Никога обаче досега не е ставало въпрос в коалицията да влезе и БСП. Винаги се е говорило, че Промяната и ДБ ще разчитат на БСП след вота, но не и преди това, което е странно най-малко за вековната история на социалистическата партия, която никога не се е явявала в подобен формат на избори.

Не е ясно и как определящите се като десни избиратели на „Демократична България“ ще подкрепят подобно партньорство. Някои от тях и без това в момента трудно приемат коалицията с БСП.

Днес обаче Камбарев хвърли политическата бомба и каза, че обмислят общо явяване, нещо като коалиция на Промяната, която очевидно ще се опита да спечели мнозинство в следващото НС.  Той призна, че „Продължаваме промяната“ са допуснали и грешки – комуникацията им с обществеността в началото на управлението им не е била на достатъчно високо ниво.

Той постави оценка 10 по шестобалната система на правителството за всички усилия и обем работа. За свършената работа той оцени колегите си с 4,5.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар