Заради кризата с мръсният въздух: Всички парко места в кварталите стават платени!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
От почти две години Герб на няколко пъти се опитват да вкарат платените парко места във всички градове в България, но явно този път са на път да успеят, защото за всички това са приготвили специален законопроект с който за да паркираш целогодишно пред блока си в квартала ще трябва да си купиш така наречената от тях градска винетка.
Интересното е че този път този законопроект ще се внесе от хората на ДПС, коментират запознати, като уточняват, че това явно е била уговорката да мине назначението на Валери Симеонов за зам.председател на Народното събрание.
За всеки град цвета на градската винетка ще е различен, но това няма да пречи на хора закупили си такава в София примерно да си паркират спокойно в Пловдив, но при всички положения от събраните финансови средства ще могат да се ремонтират общинските улици в градовете.
За контрола освен КАТ ще се грижат и центровете за градска мобилност в градовете, а на всички онези, които не си закупуват градската винетка ще се налага глоба както за другата винетка за републиканската пътна мрежа.
Според ДПС, които ще са само вносители на законопроекта, така щели да се осигурят още финансови средства за общините, защото не навсякъде имало синя и зелена зона.

 

Според запознати цената за паркиране пред блока в квартала далеч от центъра ще е около 50 лева годишно за първи автомобил и около 110 лева за втори, цената е определена на принципа както и сега си плащат гражданите, които живеят в населените места със сините зони, с новият законопроект ще се постигне равновесие и неправдата за жителите в кварталите със сини и зелени зони и плащаните от тях годишни такси ще бъде премахната, защото вече всички жители на градовете ще трябва да си плащат за паркиране.
От Герб уточняват, че плащането на градската винетка не ви гарантира парко място пред блока ви, но определено от събраните средства с времето ще могат да се построят и големи квартални паркинги на които да си паркирате автомобилите.
Също така уточняват, че вече са изготвили и няколко модела за градската винетка, които ще бъдат показани в най – скоро време, а мярката се налагала най – вече заради борбата с мръсният въздух.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар