Заради мигранти и трафиканти: Сърбия засилва полицията по границите с България и РСМ

Заради мигранти и трафиканти: Сърбия засилва полицията по границите с България и РСМ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сръбският министър на вътрешните работи Братислав Гашич каза по време на обиколка в Регионалния център на граничната полиция към България, че полицията прави всичко възможно за пресичане на незаконната миграция и на всички трафиканти на хора, съобщават сръбските медии.

Той заяви, че 95 процента от мигрантите идват в Сърбия от България и Северна Македония и съобщи, че участието на полицията в тази зона ще бъде допълнително засилено и в близките дни ще бъде сформиран щаб в Прешево, до границата със Северна Македония, предава БТА

Служителите на МВР са сериозно ангажирани да защитават националната ни територия и гражданите и ще предприемат всички мерки за предотвратяване на преминаването на нелегални мигранти в страната ни. Ще останем в тази област, а и в северната част на Сърбия, докато не решим напълно този проблем„, каза Гашич.

На срещата с командира на жандармерията Саша Косович и други ръководители на министерството на вътрешните работи беше обсъдена настоящата ситуация и бяха уточнени стъпките, които трябва да се предприемат в бъдеще.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар