Заради отровите на Ковачки гълъбите в Бобов дол падат мъртви в полет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ето как далаверите на енергийния олигарх Христо Ковачки, любимец на ГЕРБ и ДПС, буквално ни убиват! Вижте на какво прилича паркингът ТЕЦ „Бобов дол“ – сяра и отрови, които дишане ние, не мултимилионерът, който отдавна е изнесъл семейството си в Кан.

Ето това дишат хората в Бобов дол

Отровите от ТЕЦ-а водят дотам, че гълъбите падат мъртви в полет. Такъв сигнал получихме от наши зрители, които ни изпратиха как изглеждат колите, паркирани до централата, алармира „Евроком”.

Припомняме, че проучване на „Грийнпийс“ на ТЕЦ „Бобов дол“ показа изпускане на отпадни води с повишена концентрация на различни вещества, свързани с пепел от въглища, и превишавания на нормите за прахови частици и вредни газове.

Любопитната част е, че след сигнал през май 2019 г., че реката е неестествено мътна, регионалната екоинспекция в Перник е направила проверка чрез обаждане по телефона до централата и е заключила, че замърсяване няма. Точно обратното сочат взетите от „Грийнпийс“ проби същия ден.

ТЕЦ „Бобов дол“ е топлоелектрическа централа в България. Разположена е близо до Мини Бобов дол и град Бобовдол, а адресът ѝ на управление е в село Големо село, община Бобов дол, област Кюстендил.

Централата има 3 блока с обща инсталирана мощност 630 MW, които са въведени в експлоатация през 1973 – 1975. Електроенергията се произвежда чрез изгаряне на лигнитни и кафяви въглища, като средното произведено количество за периода 1997 – 2001 е 2,3 милиона MWh. Основните доставчици на въглища са Мина Станянци, Мини Бобов дол, Мина Бели брег, Мина Чукурово (2001).

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар