Заради очакваното драстично поскъпване на ток и парно: Мая поиска смяна на КЕВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Топлофикациите в страната са ощетили потребителите на парно с над 20 милиона лева през изминалия отоплителен сезон, като 15 милиона са влезли в касата на “Топлофикация София”, каза Мая Манолова.

Това е станало възможно заради възприетата от Комисията за енергийно и водно регулиране методика цената на парното да се определя по прогнозни цени за природния газ. Според Манолова, независимо от това, на 1 юли КЕВР ще изненада потребителите с драстично увеличаване цените на парното и топлата вода, като в София се очаква да е около 15 на сто.

Мая Манолова твърди, че заедно с цената на парното се очаква увеличение и на цената на тока. Тя оповести, че според представители на фирми, които поддържат електропреносната мрежа, конкурсите за поддръжка не се провеждат в България, а в държавата, където е регистриран собственикът на съответното електроразпределително предприятие. Става дума за нарушени правила за избор на изпълнител, при което се сключват рамкови договори за милиони левове. След това обаче не се изпълняват всички договорени дейности, но въпреки това в цената на тока, коато се плаща от потребителите, се включват милионите левове, предвидени в сключения вече договор, обясни Манолова.

Всяка една политическа партия от тези, които бяха в 44-ото Народно събрание, има свои представители в Комисията за енергийно и водно регулиране. Според лидера на коалиция “Изправи се! Мутри вън!” този КЕВР е за смяна, защото в момента, в който партийните представите станат част от състава на регулатора, подкрепят интересите на енергийните дружества и забравят за тези на гражданите.

  • Подслушван ли е телефонът на Мая Манолова?
  • Какво следва от работата на комисията по ревизия на управлението на ГЕРБ?
  • Как да бъде разграден мафиотския модел на управление?
  • Как възприема преговорите на Татяна Дончева с Корнелия Нинова?
  • До какво ще доведе изцяло машинното гласуване на 11 юли?

Вижте отговорите на Мая Манолова в “Директно в новините” със Стефан Кунчев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар