Заради ПП-ДБ свикват извънредно пленарно заседание – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заради ПП-ДБ свикват извънредно пленарно заседание

стоп казър, БНТ

Росица Кирова, която изпълнява функциите на сваления председател на парламента Росен Желязков, ще свика извънредно пленарно заседание, ако “Продължаваме промяната – Демократична България” не оттегли иска си. Това съобщи “Дневник”.

Тази сутрин коалицията внесе в парламента искане с 50 подписа за извънредно заседание утре (15 май) с две точки – изслушване на служебния премиер Димитър Главчев и приемане на решение, с което членовете на Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт да бъдат задължени да подкрепят осъвременяването на пенсиите с 11%.

По-рано днес окончателно бе решено, че пенсиите ще се актуализират с 11%, поради което Росица Кирова е на мнение, че предложението на обединението безсмислено и го призова да оттегли иска си, каквато възможност има. Тя добави, че в противен случай е задължена по закон да свика извънредно заседание в 7-дневен срок.

“Апелирам за малко повече разум и да не се злоупотребява толкова много с възможността, която имат в момента народните представители”, каза Кирова. По думите ѝ извънредно заседание в момента би било “безкрайно неудобно”, тъй като тече предизборна кампания.

Представители на “Продължаваме промяната – Демократична България” казаха, че няма да се откажат от искането си.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар