Заради скандала между прокуратурата и президента, Нинова видя процес на сплашване

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За лидера на БСП Корнелия Нинова действията на прокуратурата по адрес на президента Румен Радев представляват разрушаване на държавността. “Виждаме я като част от процес да се затвори устата на хора с различно мнение, хора, които критикуват, които смело изразяват своята позиция”, каза тя. Но от думите ѝ се създаде впечатление, че тя вижда намеса на Бойко Борисов в случая и каза: “Не е наша работа да подкрепяме или да не подкрепяме главният прокурор – имам предвид политиците”.

На въпрос на водещия на “Панорама” по БНТ Бойко Василев защо социалистите са се забавили два дни с подкрепата си, отговорът беше, че тя е дадена с декларация в първия работен ден на Народното събрание тази седмица. Припомняме, че скандалът със записите избухна във вторник, 28 януари.

“Трябва да се започне с предисторията. На бюрото на главния прокурор попада една папка, тя му е дадена от друг прокурор. Какво трябва …

Няма никакво закононарушение, това се вижда от съдържанието на СРС-тата, добави Нинова.
Соцлидерът се оплака от компроматни войни “месеци наред”. “Продължи през протестиращи, които бяха снимани, правят им се актове като например протестиращите във Видин, месеци наред ги водят по районни управления на МВР на разпити за протести, за да се стигне онзи ден до обгазяването и най-накрая до най-високото равнище в държавата. Това е процес на сплашване, на отстраняване по някакъв начин на тези, които имат различно мнение, критикуват властта и имат смелостта да го изразят”, каза Нинова.

“Това е стил, модел на управление, който оценяваме по следния начин – последна фаза на властта, която се задържа чрез страх и репресии”, заяви соцлидерът. И добави, че оправданието на управлението било “бившите са виновни”, визирайки конкретно проблемите с водата и с боклуците и как Борисов е 10 години на власт.
“Не можеш да отслабиш нещо, което е почти на финала си. Те са толкова слаби, че … целта не може да е да ги отслабиш”, завърши председателят на БСП, според която целта е да се даде друг модел на управление и друг поглед.

“За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – “държавна измяна” и “нарушение на К…

Според Нинова, акцията срещу Божков ще е успешна, ако завърши с осъдителна присъда, Ако се проточи в годините и завърши както досега, без краен резултат, значи не е била успешна, каза тя.

Източник: actualno.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар