Заради стикери с парапланеристи на

Заради стикери с парапланеристи на “Хамас” Лондон обвини протестиращи по закона за тероризма

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Две жени бяха обвинени в престъпления, свързани с тероризъм, след като извадили на показ изображения в подкрепа на “Хамас” на демонстрация в Лондон, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс и БТА.

Във Великобритания и в други страни се наблюдава нарастващо напрежение след смъртоносната атака на “Хамас” срещу Израел миналия месец и израелските ответни действия в Газа, като десетки хиляди протестиращи се включиха в протестите и в пропалестински шествия с искане британското правителство да призове за прекратяване на огъня.Твърди се, че жените са носили стикери с изображения на парапланеристи на протест в Лондон на 14 октомври. Те са обвинени по силата на закона за тероризма и трябва да се явят в лондонски съд на 10 ноември. Някои бойци на “Хамас” използваха парапланери при нападението срещу Израел, а “Хамас” е обявена за терористична организация във Великобритания, припомня Ройтерс.


Британската прокуратура заяви, че изображенията са “възбудили основателно подозрение, че те (жените – бел. ред.) са поддръжници на забранената организация, а именно “Хамас”.

Доминик Мърфи, ръководител на отдела за борба с тероризма на столичната полиция, заяви, че обществеността е загрижена за “някои хора, които използват булото на законен протест, за да извършват престъпна или дори терористична дейност.”

“Наблюдава се увеличаване на броя на контратерористичните разследвания, които са пряко свързани с протестите”, каза той пред репортери и добави, че събитията в чужбина “могат да действат като радикализиращ фактор.”

 


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар