Заради страх от хибридна атака от Русия, Финландия взе крайни мерки

Заради страх от хибридна атака от Русия, Финландия взе крайни мерки

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят на Финландия Петери Орпо заяви във вторник, че страната ще затвори последния си граничен пункт с Руската федерация, съобщава агенция Франс прес.

Причината за това е наплива на мигранти, за който Хелзинки твърди, че е хибридна атака, организирана от Москва.

„Днес правителството взе решение да затвори всички гранични пунктове по източната граница“, заяви пред репортери министър-председателят Петери Орпо. Министърът на вътрешните работи Мари Рантанен добави, че затварянето ще влезе в сила през нощта между сряда и четвъртък и ще продължи до 13 декември.

КритичноБГ припомня, че на 16.11 бе съобщено, че финландското правителство ще затвори четири гранични контролно-пропусквателни пункта на източната си граница ддва дни след това. 

По-рано министърът на вътрешните работи на страната Мари Рантанен заяви, че финландските власти са решили да започнат подготвителна работа за ограничаване на движението по границата с Русия.

Финландската страна съобщи за пристигането на около 60 лица без документи, търсещи убежище, на източната граница в средата на месеца в рамките на една седмица. Предната са били 71.

Според граничната служба не става дума за граждани на Руската федерация, а предимно за имигранти от Близкия изток. Хелзинки твърди, че е обсъдил проблема с Москва.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар