Кирил Лена

ЗАРАДИ ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ С ЛЕНА В СОЛУН: Кирил Петков наредил детектор на лъжата за цялата си охрана от НСО

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 20 служители на НСО, пряко и косвени ангажирани с охраната на премиера в оставка Кирил Петков, са бии разпитвани с детектор на лъжата през последния месец по настояване на началника им ген. Емил Тонев. Заради унизителната ситуация, в която са били поставени гардовете, някои от тях вече са подали молби за напускане.

Повсеместните разпити са били заради подозренията на Кирил Петков, че собствените му охранители го шпионират и предават тайните му на президента Румен Радев, но и на други мастити фигури под родния политически небосклон.

Гардовете на НСО били задължени да минат през полиграфа, дни след скандалната тайна вечеря между премиера и началника на кабинета му Лена Бориславова в 5-звездния хотел „Хаят“ в Солун.

Двамата вдигнаха правителствения самолет и изхарчиха гориво за над 30 хиляди лева за двудневната си визита в Гърция. А снимките от баровската вечеря на Киро и Лена от 10 юни предизвикаха опустошителния гняв на министър-председателя в оставка. Той разпоредил на началника на ДАНС да проведе разследване по случая, което да обхване и проверка на охранителите му от НСО, разкрива столичен таблоид.

Началникът на службата за сигурност ген. Тонев се застъпил за момчетата си и обявил, че в НСО ще бъде проведено вътрешно разследване, вкючващо и поставяне на служители на полиграфа. Резултатите от детектора обаче не установили нито един предател сред държавните гардове.

Петков не приел данните за достоверни и подметнал, че проверката с полиграфа трябвало да бъде извършена не от НСО, а от ДАНС. Освен това Киро попитал защо и самият Емил Тонев не се е подложил на разпит с детектора на мъжата.

Не е тайна, че харвардският аферист отдавна е вдигнал меркина на гардовете си, нищо че те го охраняват даже с кевларено одеяло заради негови съмнения, че може да стане мишена на атентат с марка „Москва“. За краткото си управление Петков на два пъти поиска оставката на ген. Тонев, мотивирайки се с „пробив в сигурността“. Президентът Радев обаче публично защити шефа на НСО.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар