Заради 12 години ГЕРБ: България е първа по смъртност в света

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е с най-високата смъртност в света от 15,433 смъртни случая на 1000 души, съобщи worldpopulationreview.com. Според Световната здравна организация причините за смърт в България са подобни на тези в други европейски страни, включително незаразните заболявания (болести на кръвоносната, храносмилателната или дихателната система) и раковите заболявания. България в момента изпитва спад на населението, започвайки от около 9 милиона през 2000 г. и се очаква да достигне между 2,8 милиона и 5 милиона.

Коефициентът на смъртност е мярката за броя на смъртните случаи в определена популация през определен период от време. Обикновено се изчислява като броя на смъртните случаи на хиляда души годишно.

Коефициентите на смъртност варират значително между страните и причините за високите нива на смъртност зависят от специфични фактори във всяка страна.

Болести като ХИВ/СПИН, малария, хепатит В и туберкулоза чума Южна Африка, докато липсата на медицински консумативи и храна е проблематична в Зимбабве. Като цяло високите нива на смъртност могат да бъдат резултат от фактори като инфекциозни заболявания, недостиг на здравни грижи, недохранване, сърдечно-съдови заболявания, насилие, рак и злополуки.

 

 

Страните с висок процент на смъртност и относително ниски нива на раждаемост са изправени пред риск от намаляване на населението.

Десетте страни с най-висок процент на смъртност в света са:

България (15.433)
Украйна (15,192)
Латвия (14,669)
Лесото (14.144)
Литва (13,737)
Сърбия (13,194)
Хърватия (13.17)
Румъния (13,099)
Грузия (12 816)
Русия (12,785)

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар