Зарков: Законът за контрол на главния прокурор ще бъде в сила след 3 дни – Правосъдие – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Утре има редовен брой на “Държавен вестник”, това значи, че след три дни ще бъде в сила законът. Това заяви служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод механизма за разследване на главния прокурор.

“Всичко върви по абсолютно нормалната процедура. Законопроектът беше приет с голямо мнозинство, най-важните текстове от него бяха приети с 210 “за” от 210 присъстващи. Президентът го подписа за обнародване, утре ще бъде в “Държавен вестник” и ще влезе в сила”, подчерта Зарков.
 

Служебният правосъден министър отбеляза, че във Висшия съдебен съвет (ВСС) се обсъждат доказателствени искания. “Очевидно е, че по произнасяне по същество днес тук не може да се стигне, тъй като тепърва трябва да се изслушат лицата и да се съберат доказателствата”, уточни той и добави, че когато днешното заседание на Пленума на ВСС приключи, следващото ще бъде в понеделник.

Зарков увери, че е поел ангажимента в качеството си на министър всичко да върви по ред, по правила и да се стигне до обективната истина.

“Имаше искане за спиране на процедурата, направено от г-н Гешев, това искаме беше отхвърлено от ВСС днес”, каза служебният правосъден министър и посочи, че според него правилно искането е отхвърлено.

Зарков добави, че сезирането на Конституционния съд по противоконституционност на един закон не спира неговото изпълнение.

“Негово право е да организира защитата си така, както счита, дори има право да бъде представляван от адвокат, от което той се възползва”, каза още служебният министър на правосъдието.

“Мисля, че шиканирания на процеса от какъвто и да е характер, ще повлияят на скоростта на взимане на решения”, заяви Зарков и допълни, че днешната молба за отлагане и спиране на производството е била несъстоятелна.


 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар