Зарков: Ръководството на БСП допусна много грешки. Социалистите ще решат дали аз ще съм новият лидер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Темата за БСП е от самостоятелно значение за България, но преговорния процес за съставяне на правителство трябва да бъде доминиран от това. Но всяко нещо по реда си – първо е съставянето на устойчиво правителство на промяната – без ГЕРБ и ДПС; създаването на бюджет за следващата година – тоест работа в парламента; след това – конгрес, пряк избор и нов председател на левицата. Социалистите ще решат дали аз ще съм бъдещият лидер на БСП.

Това заяви в предаването “Алтернативата” Крум Зарков от БСП. Коментарът му идва на фона на броженията в левицата, които според мнозина анализатори могат да повлияят на преговорните процеси за съставяне на правителство след изборите на 14-ти ноември.

“Една политическа система трябва да има два стълба – ляв и десен. Разглобяването на тази система доведе до феномена “ГЕРБ”. Ние трябва да излезем от това с хибридни варианти. Съвсем скоро българската политика ще влезе в нормалното русло. Днес разделителната линия е “промяна – статукво”. Статуквото ще бъде преодоляно, важните крачки вече са направени”, посочи още Зарков.

По думите му предизвикателството за лидерския пост не е отправено към самата Нинова, а е лично предизвикателство за самия Зарков. Кандидатът за председател на социалистите иска да привлече по-млади хора и да изгради едно по-модерно ляво.

“Извадката показва, че гласувалите за БСП на последните избори са предимно възрастни хора. Те заслужават своето уважение. Но в същото време се вижда, че Европа върви вляво и в България има нови поколения. Ръководства, които не са свързани с предишния режим, отхвърлянето или защитата му, а просто са в нова среда. Тя ще доведе до ляво мислене. Много са аспектите, в които ръководството на БСП допусна грешки – залитането към националистическата тема, нееднозначната подкрепа към президента Радев. Има и други грешки, които се натрупаха във времето назад, но не е само Нинова виновна”, посочи още Зарков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар