Засилени мерки в Ловешко срещу пренасяне на зарази по животни и птици – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Ловешка област се предприемат засилени мерки срещу възникването на огнища и разпространението на заразни болести – африканска чума по свинете, чума по дребните преживни животни и инфлуенца при птиците. Те били набелязани по време на заседание на областната епизоотична комисия, свикано от областния управител Георги Терзийски, съобщават от администрацията му.

По негова заповед ще бъдат организирани постови дежурства и проверки от служители на ОД на МВР в подходите към област Ловеч в определени часови диапазони за засилване контрола и предотвратяване на нерегламентирано превозване на животни, като се изискват необходимите документи за извършването на превоза на такива.

На заседанието е било решено още кметовете на населените места и кметските наместници от областта да определят местата за пашуване и водопой на животните, да не се допускат нерегламентираните животински пазари, да се инспектира състоянието на трупосъбирателните ями, да се осъществи засилен контрол на местата за събиране на отпадъци и др.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар