Засилено полицейско присъствие във врачанското село Малорад след задържането на кмета Иво Иванов – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Засилено полицейско присъствие във врачанското село Малорад след задържането на кмета Иво Иванов. Той бе хванат зад волана след употреба на наркотици.

При проверка с полеви тест кметът е хванат с кокаин и задържан. Едни отказваха да коментират, а други отказваха да повярват, предава бТВ.

Иво Иванов е бил задържан, а впоследствие освободен. Казва, че спрял доброволно и не е бягал от полицията, каквато е първоначалната информация.

“Само да ви обясня, че аз пия много хапчета и току-що си бях изпил хапчетата и бях тръгнал да вечерям в Бяла Слатина. Не е тайна за никой с тези фалшиви тестове, дават го и по телевизията. Докато не се докаже имам или нямам вина, тези глупости, които се пишат”, каза Иво Иванов

Случаят коментира и вътрешният министър Калин Стоянов. “Отнет е автомобилът, ще изчакаме и резултатите от кръвната проба, тъй като все пак става въпрос за длъжностно лице, кмет на населеното място. Неговата проба ще бъда изработена приоритетно”. обясни той.

Преди две седмици в община Борован се проведоха извънредни избори за общински съветници, след като видеозапис от есента показа как в Малорад се дописват преференции за определени кандидати. Новият вот бе спечелен категорично от партия “Възраждане”.

“Всичко е на политическа основа, беше ясно, аз бях предупреден, че ми се готвят такива неща, политически, за да могат да ме свалят от поста”, заяви кметът на Малорад.

Междувременно напрежението в общината ескалира. Преди дни бе подпалена нива на семейството на общински съветник, а потърпевшите се усъмниха в кмета на Малорад. Той отрече. Тази нощ отново е имало палеж – пламна масив на фермер, близък до председателя на местния парламент. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар