Засилено полицейско присъствие в страната заради балотажа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Засилено полицейско присъствие има днес в цялата страна заради втория тур на президентските избори, предаде БНР.

Екипи на МВР следят и за опити да се купуват гласове.

Към 8.00 часа всички избирателни секции са отворени и предадени на съответните избирателни комисии, съобщават от МВР. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. От МВР напомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на вътрешното министерство ще се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Предприети са и всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. Хората могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които въпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, на денонощната телефонна линия 02 901 12 98, както и на имейла – [email protected]

В днешния ден служителите на секторите „Български документи за самоличност“ в полицейските управления ще работят до 19.00 часа и ще издават удостоверения за гласуване.

Преди дни от министерството обявиха рекорден брой досъдебни производства след края на парламентарните избори и първия тур на вота за президент. Разследванията бяха над 140, като 122 от тях са за нарушаване на изборните права на гражданите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар