Засилен контрол за нерегламентираните таксита – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В очакване на събитията покрай европредседателството, държавата започна засилени проверки срещу нерегламентирания превоз, предаде Нова телевизия.

В хода на акцията бяха открити нарушители, които причакваха гости на столицата на летището. Оказа се, че един от самозваните превозвачи няма и шофьорска книжка. Властите предупреждават, че този транспорт е опасен за пътниците.

За да не попаднат делегатите за европредседателството в този капан, контролът ще е засилен в следващите месеци. Освен това за гостите ще има осигурени електромобили с шофьори.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка, Йонко Иванов заяви, че подобни акции е трябвало да се проведат няколко пъти от началото на годината, за да се пресече тази нелоялна търговска практика.

Той подчерта, че тези практики трябва да се криминализират, както в Закона за движението по пътищата, така и в другите закони. Според него гостите на София ще бъдат значително улеснени, ако получават информация за легалните таксита и превози още в самолетите. Какви други мерки могат да се вземат срещу незаконните превози вижте във видеото.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар