Заспал ТИР-аджия вися с часове от мост на „Хемус“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полски ТИР вися с часове от най-високия виадукт на магистрала „Хемус“ миналия ден. Оказа се, че причината за инциднета не е непочистената настилка, а това, че шофьорът е бил преуморен и заспал зад волана. Затова изгубил контрол върху камиона и не успял да го овладее.

„Още вчера, когато стана инцидентът на магистрала „Хемус”, нашите колеги от Пътна полиция и от поддържащата фирма бяха на място. Според показанията, дадени от шофьора, той е заспал от преумора, след което е загубил управлението над камиона. По време на инцидента, магистралата е била почистена според изискванията ни. В никакъв случай не може да се твърди, че състоянието на пътното платно е причина за този инцидент”, коментира инж. Георги Златев, директор на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” към АПИ, пред Нова тв.

Инцидентът станал между първия и втория тунел в посока София-Варна. Камионът поднесъл и пробил мантинелата. Така кабината му надвисва от 120 м височина. Шофьорът бил изваден късно вечерта и транспортиран до Ботевградската болница.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар