Затварят Бетонния мост за половин година

Затварят Бетонния мост за половин година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В края на април и началото на май за шест месеца се затваря за цялостен ремонт и реконструкция Бетонния мост в центъра на Пловдив, предаде кореспондентът на БНР в Града под тепетата. Този срок е потвърден от инвеститора, а точната дата за началото на работата ще се оповести след разглеждането и утвърждаването на документацията – съобщи по Радио Пловдив заместник-кметът по строителството Тодор Пашов.

Проектът с точните параметри за това вече е внесен в Община Пловдив от НКЖИ. Ако всичко се движи по график, в края на октомври или до средата на ноември движението в участъка ще бъде възстановено, добави той. 

Реконструкцията предвижда съоръжението да се повдигне с около един метър след демонтаж на гредите, нови рампи, нов подход от южната му страна и ново решение – кръстовище с ул. “Кукуш”.

Що се отнася до “Модър – Царевец” – в началото на април се очаква завършването на този проект, като тепърва ще се мислят варианти как да се организира трафика там.

Пробивът под Централна гара отдавна вече мъчи движението в Пловдив. Той обаче няма шансове да приключи тази година, очаква се това да стане към средата на следващата година.

На “Рогошко шосе” в момента се извършва ремонт на най-компрометирания участък, около километър и 200 метра, на границата с община “Марица”. Разчетите са до 26 април той да бъде завършен и пуснат в експлоатация – коментира Тодор Пашов.

Той добави, че след като движенето там бъде пуснато, отново ще се затвори “Брезовско шосе”, заради предстоящите археологически разкопки в мащаб от около 130 метра. След тяхното приключване и този участък ще бъде довършен.

До средата на годината ще бъде завършено Голямоконарско шосе. Там обаче предстои нова процедура, тъй като са отпуснати допълнителни 9 млн.лв. за удължаването му до границата с общ. “Марица”. Това са около 750 метра, за които следва нова процедура по ЗОП и ако няма обжалвания, ремонтите работи ще продължат – прогнозира заместник-кметът по строителството.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар